Fotograf Mikael Gräntz MGz FOTO

Ängelholm

Tel: 010 - 522 00 05

Web: mgzfoto.se

micke@mgzmedia.se

© 2017 MGz FOTO. Skapad av MGz MEDIA för MGz FOTO.

  • White Facebook Icon
Sveriges bästa bröllopsfotografer

FOTOKURS

med Mikael Gräntz - MGz FOTO

Välkommen till MGz FOTO och fotokurs för nybörjare i den digitala världen.

Inledning:

Digital fotografering har fullkomligt exploderat sedan den "nya tekniken" blivit betydligt mer åtkomlig för den breda massan, inte minst rent ekonomiskt då man idag 2018 kan få tag på riktigt bra kameror och objektiv för rimliga summor. Men som med mycket annat - bara för att jag köper samma fotbollsskor som Zlatan, så spelar jag inte lika bra fotboll och detsamma gäller såklart den digitala fotovärlden också. Att äga en kamera för 50 000 kronor eller 6 000 kronor skapar enbart olika förutsättningar, men slutresultatet kan bli minst lika bra, något jag tar fasta på i mina kurser.

Målgrupp:

Alla har vi olika preferenser för vad som kännetecknar en nybörjare. Kurserna presenterade på denna sida riktar sig till de som införskaffat sin nya digitala kamera i förhoppning om att utveckla sin hobby och ta "bättre bilder". Kurserna vänder sig till den nyfikne som vill lära sig mer om sin kameras inställningar för att ge sig själv bättre förutsättningar till "bättre bilder". Kurserna vänder sig till de som vill ta sin hobby "ett steg längre".

Fortsättningskurserna (kommer löpande här på sidan) vänder sig till både de som gått de första kurserna och de som känner att de redan kan inställningarna i sin kamera och grunderna i en DSLR, men vill utveckla till mer avancerad fotografering samt utveckla sin bildredigering i Lightroom och Photoshoop. 

Förutsättningar:

Varje kursdel innehåller minst 5 och max 10 anmälda deltagare. Dagsaktuellt anmälda syns alltid på denna sidan i realtid. Inbetalning av kursavgift ska vara gjord senast 10 dagar innan kursen startar för att anmälan ska vara giltig. Inbetald kursavgift återbetalas ej vid fullsatt (10 anmälda).

Tid & Plats:

Respektive kurs har sina egna starttider och presenteras under deras rubrik. Platsen är alltid densamma (teori i kurssal) och finns på Hantverkaregatan 3 i Ängelholm. Platser för praktiska delmoment kommer att presenteras vid varje kurstillfälle, men kommer att vara i Ängelholm med omnejd.

Frågor?

Kontakta Mikael Gräntz på mejl micke@mgzmedia.se eller ring på 0739-30 70 10

Del 3 - 8-9 mars 2019

  • Strukturera Dina foton

Vi har alla olika inställningar till både samlingen på datorn och/eller hur vi vill använda våra bilder vi tagit. Genom att tydligt strukturera för oss själva från start, så skapar vi bättre förutsättningar för framtiden. Något vi startar denna kursen med.

  • Grunderna i Lightroom

Det finns en massa olika program för att processa sina bilder. I mina kurser har vi fokus på Adobe´s program och det första vi tittar på är Lightroom. Programmet där vi importerar våra bilder för att göra de första inställningarna samt katalogisera desamma.

  • Grunderna i Photoshoop

Vilka förändringar och verktyg använder man i Photoshoop istället för Lightroom och vad är skillnaden? Det behöver inte vara någon skillnad om man väljer att enbart använda ett program. Men denna delen av kursen behandlar både efterbearbetning i Photoshoop samt hur man från start kan använda sig av enbart detta programmet.

  • Praktik

Praktiken i denna kursen består av att alla har sin egen dator med sig, samt förekommande program installerade.

Målgrupp:

Nybörjaren som både gått Del 1 och 2 och för den som känner att man dels vill utveckla sig i nämnda program, samt hitta fler vägar mot sin egen bildstil.

Deltagare:

Minst 5 och max 10.

Plats:

Teori - Hantverkaregatan 3 i Ängelholm.

Praktik - som ovan.

Tid:

Kursstart Fredagen 8 mars 2019, 17.30 - 21.00.

Pris:

2995:-/person

I priset ingår förutom utbildningen lokal, kaffe/te med fika. Efter kursens slut har vi vidare diskussioner på plats.