Fotograf Mikael Gräntz MGz FOTO

Ängelholm

Tel: 010 - 522 00 05

Web: mgzfoto.se

micke@mgzmedia.se

© 2017 MGz FOTO. Skapad av MGz MEDIA för MGz FOTO.

  • White Facebook Icon
Sveriges bästa bröllopsfotografer

FOTOKURS

med Mikael Gräntz - MGz FOTO

Välkommen till MGz FOTO och fotokurs för nybörjare i den digitala världen.

Inledning:

Digital fotografering har fullkomligt exploderat sedan den "nya tekniken" blivit betydligt mer åtkomlig för den breda massan, inte minst rent ekonomiskt då man idag 2018 kan få tag på riktigt bra kameror och objektiv för rimliga summor. Men som med mycket annat - bara för att jag köper samma fotbollsskor som Zlatan, så spelar jag inte lika bra fotboll och detsamma gäller såklart den digitala fotovärlden också. Att äga en kamera för 50 000 kronor eller 6 000 kronor skapar enbart olika förutsättningar, men slutresultatet kan bli minst lika bra, något jag tar fasta på i mina kurser.

Målgrupp:

Alla har vi olika preferenser för vad som kännetecknar en nybörjare. Kurserna presenterade på denna sida riktar sig till de som införskaffat sin nya digitala kamera i förhoppning om att utveckla sin hobby och ta "bättre bilder". Kurserna vänder sig till den nyfikne som vill lära sig mer om sin kameras inställningar för att ge sig själv bättre förutsättningar till "bättre bilder". Kurserna vänder sig till de som vill ta sin hobby "ett steg längre".

Fortsättningskurserna (kommer löpande här på sidan) vänder sig till både de som gått de första kurserna och de som känner att de redan kan inställningarna i sin kamera och grunderna i en DSLR, men vill utveckla till mer avancerad fotografering samt utveckla sin bildredigering i Lightroom och Photoshoop. 

Förutsättningar:

Varje kursdel innehåller minst 5 och max 10 anmälda deltagare. Dagsaktuellt anmälda syns alltid på denna sidan i realtid. Inbetalning av kursavgift ska vara gjord senast 10 dagar innan kursen startar för att anmälan ska vara giltig. Inbetald kursavgift återbetalas ej vid fullsatt (10 anmälda).

Tid & Plats:

Respektive kurs har sina egna starttider och presenteras under deras rubrik. Platsen är alltid densamma (teori i kurssal) och finns på Hantverkaregatan 3 i Ängelholm. Platser för praktiska delmoment kommer att presenteras vid varje kurstillfälle, men kommer att vara i Ängelholm med omnejd.

Frågor?

Kontakta Mikael Gräntz på mejl micke@mgzmedia.se eller ring på 0739-30 70 10

Del 1 - 25-26 januari 2019 - del 2 klicka här

  • Introduktion i digital fotografering

Vi går igenom de största skillnaderna mellan den analoga och digitala fotograferingen av idag. Vi diskuterar för- och nackdelar och allt där emellan, för att till slut hitta vägen till "bättre foton".

Vi går även igenom processen från taget foto till slutbehandling för att få en uppfattning om de fortsättningskurser som finns.

  • Kamerans inställningar

Låt oss konstatera att alla ägare av en modern DSLR idag och som sätter denna på "auto" för att fotografera porträtt, landskap, sport eller vad det nu kan vara, använder ca 5% av kamerans kapacitet! Genom att förstå de olika inställningarna och hur man enkelt kan styra dessa själv, så närmar vi oss än en gång det slutgiltiga målet till "bättre foton".

  • ISO, slutare & bländare

Ett fokusområde gällande inställningar är ovan nämnda, då dessa skapar en god grund för både förståelse för bildens uppbyggnad och kvalité, samt en enklare väg mot en manuell inställning kontra auto.

  • Praktik

Vi går ut i naturen eller i staden och fotograferar med de inställningar och tankar vi gått igenom på kursen. Att testa det nya man lärt sig är en av de största utvecklingarna man kan göra!

Målgrupp:

Nybörjaren som vill lära sig hur man får ut mer av kameran och ta sin hobby ett snäpp längre.

Deltagare:

Minst 5 och max 10.

Plats:

Teori - Hantverkaregatan 3 i Ängelholm.

Praktik - val av fotoplats avgörs under kursen beroende på det största intresset i gruppen..

Tid:

Kursstart Fredagen 25 januari 2019, 17.30 - 21.00.

Avslutning Lördagen 26 januari 2019, 10.00 - 13.00 (praktik) med avslutning i kurslokalen.

Pris:

1995:-/person

I priset ingår förutom utbildningen lokal, kaffe/te med fika. Efter kursens slut har vi vidare diskussioner på plats.